начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Идеална част от дворно място (паркинг)

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Идеална част от дворно място (паркинг)

Мнениеот risto95 » 16 Фев 2016, 23:40

Здравейте,
Това е първият ми пост и ми е приятно да се запознаем. Нямам юридическо образование и се надявам да не ви досаждам с глупави въпроси:)
Имам следния въпрос свързан с право на паркиране в дворно място (което е направено като външен паркинг и начертани паркоместа) на нова кооперация.
Освен нотариален акт за апартамента, процент идеални части и право на строеж имам и отделен нотариален акт за:
Идеални части от дворното място (кажете, ако процентът е важен), като обаче е изрично споменато, че се съгласяваме, че няма да паркираме автомобила си там :) Съответно плащам и данъци върху земята.

Дворното място СЕ ползва за паркинг, въпросът ми е имам ли право да паркирам върху тази земя (дворно място)?
Нямам спор със съседите, нито с никой, но ми е странно как така някой има право да паркира върху дворното място без да е собственик и има ли нещо като "право на паркиране" - изхождам от терминa "право на строеж".

Мерси много предварително :)

Поздрави,
risto95
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба