начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продажба на съсобственост.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на съсобственост.

Мнениеот prangoff » 09 Ное 2008, 19:36

Здравейте. Имам въпрос свързан със следния казус:

Имаме налице урегулиран поземлен имот със законно построена четириетажна сграда в него. Собствеността на имота е разпределена между двама съсобственици като всеки от тях притежава по 1/2 ид.част. Доколкото знам по закон когато един от съсобствениците реши да продаде идеалната си част той трябва първо да я предложи на съсобственика на имота и ако той откаже да я закупи - тогава може да я предложи на трето лице. Въпросът ми е - може ли по съдебен ред да се обжалва евентуална продажба ако имотът не е предложен на съсобственика и ако да - колко време след такава продажба може да това да се случи?

Благодаря предварително на всички отзовали се.
prangoff
Нов потребител

Re: Продажба на съсобственост.

Мнениеот dimist » 09 Ное 2008, 20:17

Толкова ли е трудно да погледнеш Закона за собственоста, има го и на този сайт?
А иначе трудно ще се намери нотариус, който да изповяда сделка без да представите доказателство, че сте предложили имота на съсобственика си. А и да знаете, че цената на прехвърляне на собственоста не трябва да е по ниска от тая, на която евентуално сте го предложили на съсобственика, забравете за данъчните оценки.
Ако сделката си я движите сам, без адвокат, след това ще създадедете най вероятно работа за поне двама, така, че дерзайте.
dimist
Потребител

Назад към Съсобственост и делба