начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Риск при продажба на мой имот и покупка на нов имот ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Риск при продажба на мой имот и покупка на нов имот ?

Мнениеот rezuz » 18 Яну 2016, 16:16

Здравейте, смятам да продам мой апартамент и с парите от него искам да купя друг апартамент, вече избран.
Има ли рискове, защото искаме да стане в 1 ден при един и същ нотариус. Възможно ли е това ? Как става на практика, защото все пак парите от първия апартамент ще се преведат по банков път, нали ? И трябва време, за да ги получа по моя сметка, и за да платя с тях втория апартамент ?

Каква е ролята на доверителната сметка при нотариус в случая ?

Как изобщо да бъда спокойна, че второто жилище няма да бъде продадено да речем на другия ден на някой друг и аз да остана без жилище ?

Благодаря предварително и се надявам на добри съвети, т.к. ни е доста притеснено.
rezuz
Младши потребител

Re: Риск при продажба на мой имот и покупка на нов имот ?

Мнениеот rezuz » 18 Яну 2016, 17:19

Има ли желаещ да помогне с малък съвет ?
:roll:
rezuz
Младши потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 18 Яну 2016, 22:24

Две сделки, два имота, все си мисля че можеше да си позволите адвокат /да не кажа, че е задължително да ползвате такъв/.
Можете да минете и двете сделки в един ден. Ако сметките на всички са в една банка преводите ще стават на момента. Продавате, получавате парите от купувача, плащате на вашия продавач. За да сте защитени е добре да се направи предварителен договор преди това, където всичко това да се опише.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 19 Яну 2016, 00:19

В един ден може да стане само ако купувача на вашия апартамент няма акъл за пет пари, особено ако става дума за София. Редно е парите да се внесат по сметка на нотариуса и да се предадат на продавача след вписването в ИР. Същото трябва да направите и вие при покупката, парите при нотариуса, за да не се окаже, че същия ден контрагента е продал един апартамент при 8 нотариуси.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот m_polly » 27 Фев 2016, 00:08

И аз не мисля, че сделката може да стане в един ден. И какъв е този зор? Ако имате предварителен договор, ще се уговорите, че ще прехвърлите имота до определен срок и готово.
m_polly
Потребител

Мнениеот tevlogiev » 27 Фев 2016, 00:43

Според мен... може да сключите договор за покупко-продажба на недвижим имот,със условие да ползвате Новия имот,но с последващо плащане (т.нар. настъпване на едно бъдещо условие)... през времето което вие ще ползвате имота,собственика си запазва собствеността на имота до заплащане на съответната сума. На вас ви се дава едно право на ползване със настъпването на определено условие - съответно вашата престация,да кажем след 2 дена,придобивате имота вече едно правно основание - направената от вас престация.

ПС:Искам да кажа,че не се обвързвам с това мнение, студент съм все още,а не практикуващ юрист !
tevlogiev
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба