начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос за имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за имот

Мнениеот juli77 » 17 Сеп 2015, 14:19

Здравейте имам следният казус.Дарено ми е жилище от родител.Искам да го защитя от сестра ми , която има къща дарена на нейно име и също така магазин 1/2 като съсобственост пак със сестра ми.Моля за съвет как да постъпя със жилището - то имаше ипотека и аз я плащам в момента.Омъжена съм и съм си мислила да го продам и да си купим друго жилище но тогава съпруга ми става съсобственик предполагам.Ако ме посъветвате ще ви бъда благодарна.
juli77
Нов потребител

Re: Въпрос за имот

Мнениеот katerinakuch » 03 Окт 2015, 11:11

Живейте спокойно в жилището си, както и сестра Ви в своите недвижими имоти.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Въпрос за имот

Мнениеот borovinka » 02 Ное 2015, 10:52

Зорът, струва ми се, е по-скоро как да "запазите" новото жилище само ваше след евентуалната му покупка докато сте в брак. Така ли е?
Защото не споменавате сестрата да има някакви претенции към дарения Ви имот, докато съпружието е споменато.
Има си начини. СК 2009 даде доста добро решение по въпроса. Консултирайте се с адвокат. :idea: :arrow:
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба