Здравейте,
При подписване на предварителен договор за покупка на имот има ли смисъл да се отиде при нотариус за да бъде договорът нотариално заверен?
Аз съм купувачът и искам да се защитя, ако сделката пропадне и се стигне до съд.
Също искам да питам трябва ли да изисквам удостоверение за липса на тежести за предварителния договор?
Благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предварителен договор - нотариално заверен?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Предварителен договор - нотариално заверен?
Тая с питане тук не става.
Всичко може, мечка кара мотор в цирка, въпросът е как ще свърши.
Разумният човек би се запитал:
1. За какво ми е нот. заверка, ако върху апартамента има тежести;
2. Ако няма тежести към датата на подписване на предварителния кое пречи да има след това;
3. Ако има след това какъв ще е смисъла да водя дела за обявяване на договора за окончателен;
4. Така и така като няма да взема апартамента, дали да не направя нещо поне да си върна даденото?
След като си зададеш тези въпроси отиваш при някой дето разбира и почвате точка по точка да връзвате гащи.
Всичко може, мечка кара мотор в цирка, въпросът е как ще свърши.
Разумният човек би се запитал:
1. За какво ми е нот. заверка, ако върху апартамента има тежести;
2. Ако няма тежести към датата на подписване на предварителния кое пречи да има след това;
3. Ако има след това какъв ще е смисъла да водя дела за обявяване на договора за окончателен;
4. Така и така като няма да взема апартамента, дали да не направя нещо поне да си върна даденото?
След като си зададеш тези въпроси отиваш при някой дето разбира и почвате точка по точка да връзвате гащи.
- ivanov_p
- Активен потребител
Все пак да се върнем на основния ми въпрос: Има ли смисъл предварителният договор да е нотариално заверен, в случай, че се стигне до съд да си върна капарото?
- atanasd
- Младши потребител
Има смисъл, ако заверения ПД може да послужи като изпълнително основание направо за капарото, без да водиш дело. Дали обаче това е така, аз не го знам.
- barakuda
- Потребител
... Има смисъл....
Дали обаче това е така, аз не го знам.
Винаги са ме впечатлявали подобни изказвания. Хем не знае защо отговорът му би могъл да е правилен, но пък смело дава акъл в неправилна посока с оглед същия този отговор.
-
Melly - Старши потребител
Е,как,има ли спор,че върти кълбото и гадае...
- nk7702n
- Старши потребител
atanasd написа:Здравейте,
При подписване на предварителен договор за покупка на имот има ли смисъл да се отиде при нотариус за да бъде договорът нотариално заверен?
Аз съм купувачът и искам да се защитя, ако сделката пропадне и се стигне до съд.
Също искам да питам трябва ли да изисквам удостоверение за липса на тежести за предварителния договор?
Благодаря!
Най- добре посетете адвокат,който да го изготви.Не е нужна заверка пред нотариус, но се изискват специални знания и умения за изготвянето му с оглед гарантиране на защитата на интересите Ви.
- nk7702n
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|