начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Купих имот,продавачът го търси ЧСИ!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Купих имот,продавачът го търси ЧСИ!

Мнениеот polyar » 29 Апр 2014, 18:30

Здравейте! В началото на м.фвруари т.г. купихме апартамент.Същият беше ипотекиран.Ние също го платихме със заем от банка.След нужните процедури старата ипотека бе отписана и вписана само нашата. Имаме Удостоверение за тежести от АП ,където това е видно. Преди няколко дни видяхме лепната призовка за един от продавачите да се яви при ЧСИ във връзка с две дела от тази година.
Възможно ли е закупения от нас имот да е запориран? (извинете ме, ако не съм точна в терминологията) .Все пак докато са се водили делата имотът е бил негова собственост.
И какви са възможните изходи?
Питахме продавача има ли от какво да се притесняваме-отговори "Не би трябвало .Делата са свързани с фирмата" ( Имат семейна фирма,но имотът не е закупен от фирмата, а от съпрузите.
А ЧСИ би ли ми казал дали този имот е запориран?

Предварително благодаря ,ако някой желае да ми отговори. Много сме притеснени.
polyar
Нов потребител

Re: Купих имот,продавачът го търси ЧСИ!

Мнениеот p_dyan » 29 Апр 2014, 18:56

Предположението ми е , че няма от какво да се притеснявате. Донякъде имате сигурност и от факта че имота е ипотекиран пред финансова институция. Обичайна практика е да се изследва имота от неговото начало, цялата му история и тогава да се приема за ипотекиране. Иначе не бихте и получили парите.
Доколкото и регистъра е публичен, вие също бихте могли да извадите удостоверение и да видите какви са тежестите върху имота. А бихте могли да ползвате това удостоверение, което сте представили пред банката непосредствено след прехвърлянето на имота(след вписването на сделката, но преди плащането на парите).
p_dyan
Потребител

Назад към Покупко-продажба