начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Покупка на имот от чуждестранна фирма

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на имот от чуждестранна фирма

Мнениеот kstavrov » 06 Апр 2014, 12:32

Здравейте, аз първи път ще купувам имот при подобни условия и затова моля за Вашата помощ.
Харесах си имот, който искам да закупя. Той си има акт16, населен е. Собственикът на българската фирма строител е някакъв чужденец. За строежа той взема пари назаем от друга фирма, регистрирана в Гибралтар. Фирмата от Гибралтар учреждава условен залог в своя полза.
Брокерът ми обясни, че процедурата е следната:
1. Подписва се предварителен договор, в който се плащат 10%.
2. До 30 дни от Гибралтар пристига пълномощно, което дава права на брокера(или на 3-то лице?) да заличи условния залог от търговския регистър, имотния регистър и централния регистър за условни залози.
След това брокерът ми предоставя удостоверение за тежест.

Има ли рискове при подобен вид покупко-продажба и на какво трябва да се обърне внимание?
Благодаря Ви предварително!
kstavrov
Нов потребител

Re: Покупка на имот от чуждестранна фирма

Мнениеот karanedeff » 06 Апр 2014, 12:37

kstavrov написа:фирмата от Гибралтар учреждава условен залог
:roll: :roll: това пък какво е :shock:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот kstavrov » 06 Апр 2014, 12:40

брокера ми каза, че условен залог е правен термин. Обясни ми го, като гаранция, която фирмата строител дава..
kstavrov
Нов потребител

Мнениеот kstavrov » 06 Апр 2014, 15:04

извинявам се, става въпрос за ОСОБЕН ЗАЛОГ.
kstavrov
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 06 Апр 2014, 15:10

kstavrov написа:Здравейте, аз първи път ще купувам имот при подобни условия и затова моля за Вашата помощ.
Харесах си имот, който искам да закупя. Той си има акт16, населен е. Собственикът на българската фирма строител е някакъв чужденец. За строежа той взема пари назаем от друга фирма, регистрирана в Гибралтар. Фирмата от Гибралтар учреждава условен залог в своя полза./Къде е вписан този залог:В България, в Гибралтар или ?/
Брокерът ми обясни, че процедурата е следната:
1. Подписва се предварителен договор, в който се плащат 10%.
2. До 30 дни от Гибралтар пристига пълномощно, което дава права на брокера(или на 3-то лице?) да заличи условния залог от търговския регистър, имотния регистър и централния регистър за условни залози./По какъв начин това Ви се гарантира? Това, че има пълномощно,не значи ,че ще го направи. А и пълномощно може да му издаде този, в чиято полза е направен залога. А аз мисля, че ако не получи парите си, няма да се съгласи.Важно е и върху какъв обект е залога:отделно ли са описани обектите в сградата или цялата сграда/
След това брокерът ми предоставя удостоверение за тежест.

Има ли рискове при подобен вид покупко-продажба и на какво трябва да се обърне внимание?/Толкова огромни,че не можете да си представите. Задължително се консултирайте с адвокат. Вижте и колко му е капитала на Дружеството /
Благодаря Ви предварително!
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба