начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

покупка на част от изгоряла сграда

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка на част от изгоряла сграда

Мнениеот yullli » 17 Мар 2014, 10:29

Имам седния върос- предстои покупка на недвижим имот - сграда и ПИ,и има съществено несъответствие между площа на сградата по документ за собственост и по кадастрална карта. Обяснението на продавачите е че част от сградата е изгоряла, и на това се дължи несъответствието. В този случай, според мен, трябва да има документ, издаден от компенетен орган , че съществяващата част от сградата е годна за ползване или нещо подобно - моля за съвет... Какъв документ е необходим и от кой орган?
yullli
Младши потребител

Re: покупка на част от изгоряла сграда

Мнениеот emilgrigorov » 18 Мар 2014, 18:11

Необходима е повече информация.
1. Кога е построена сградата,
2. Кога е горяла, имат ли бележка от пожарната?
3. Кога и как е възстановявана.
4. Има ли запазени първоначални проекти, или някакви други доказателства за първоначалният и вид.
5. Има ли проект за възстановителните работи? Доколкото разбирам, не Ви е показан. Но е възможно да има. Виждал съм много такива.
6. В техническо отношение, паспорт на сградата би Ви бил от полза. Вътре е описано всичко. Но едва ли има такъв, а и е скъп. В него се изясняват питанията Ви по отношение градоустройствен статут, съответствие с архитектурните, конструктивните (здравината) и др. норми.
7. По отношение собствеността, и има ли промяна в нея, потърсете адвокат. След като имате яснота по т.т.1-6
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба