начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Права на ползвателите на недвижимо имущество

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права на ползвателите на недвижимо имущество

Мнениеот muratti » 31 Окт 2013, 12:22

Здравейте, ситуацията е следната:
Преди една година аз и брат ми станахме собственици на жилището на баба ми с покупко-продажба, като тя си запази правото на ползване до живот. В момента в жилището живее основно баба ми, но много често там ходи чичо ми и дъщеря му /след разрешението на баща ми, тъй като реално той плати жилището на чичо ми/. Оказаха се няколко неща,които ме притесняват:
1.Има натрупани сметки към Топлофикация и Софийска вода,
2.Ползвателя, т.е.баба ми не е платила данъка за апартамента.
Поради тези две неща първия ми въпрос е какво се случва с тези задължения, когато останем само собствениците, мисълта ми е те при нас ли идват?
И вторият ми въпрос е, какви права като ползвател има баба ми, по-конкретно може ли тя да прехвърли правото си ползване на чичо ми, и ако да, какъв е редът за тази процедура?

Благодаря Ви предварително
muratti
Нов потребител

Re: Права на ползвателите на недвижимо имущество

Мнениеот n_ikito » 31 Окт 2013, 12:29

muratti написа:Поради тези две неща първия ми въпрос е какво се случва с тези задължения, когато останем само собствениците, мисълта ми е те при нас ли идват?Не, но може да имате главоболия.
И вторият ми въпрос е, какви права като ползвател има баба ми, по-конкретно може ли тя да прехвърли правото си ползване на чичо ми, и ако да, какъв е редът за тази процедура?Не, не може да се прехвърля, наследява и др.

Благодаря Ви предварително Моля.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот muratti » 31 Окт 2013, 12:40

Благодаря за бързия отговор, само да уточните какво имате впредвид под "главоболия"?
muratti
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 31 Окт 2013, 13:22

Отговорът ми беше като за форум, без подробности и хипотези. Задълженията за имота не вървят с него, но пък може да ги наследите....някога. Под главоболия имах предвид, практиката да се отказват услуги от разни доставчици...ток, вода и т.н. ако не е погасено задължение. Вие няма да дължите, но ОНИЯ пък си правят оглушки и няма да искат да пуснат тока /примерно/....Такива ми ти работи
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот muratti » 31 Окт 2013, 13:27

Разбрах Ви, благодаря още веднъж.
muratti
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба