Здравейте!
Моля за вашето мнение или становище по следния въпрос:
Пълномощник продава недвижим имот като в нот.акт се записва, че сумата от 50хил. лева е получена в брой от упълномощителя. Става дума за сделка извършена преди въвеждане на ограничението за плащане в брой.
В същия документ е записано, че явили се за акта страни са пълномощника и купувача т.е. упълномощителят не присъства на сделката.
Въпросът ми е кой всъщност получава парите - пълномощника или упълномощителя, и има ли при това плащане на ненадлежен кредитор?
С пълномощното е дадено само правото за продажба, но в него не е упоменато кой в края на краищата получава и разполага с парите. Подразбира ли се при това, че упълномощителят следва да получи парите или пълномощникът може спокойно да си ги прибере?
Предварително благодаря за всяко едно евентуално изразено мнение!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой получава парите, ненадлежен кредитор?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кой получава парите, ненадлежен кредитор?
От написаното става ясно, че упълномощителят е получил парите в един предишен момент, а за изповядване на сделката пред нотариуса са се явили купувачът и пълномощникът.
- rama
- Потребител
Може и така да е, аз наистина не знам. Но не е ли всъщност задължително парите в брой да се броят и предават пред нотариуса и противното не е ли нарушение на законовата формата за сключване на сделки при нотариус - това също не знам? Има ли въобще някаква правна норма в тази посока? Моля за просветление!
- marmot
- Младши потребител
Много си близо до "духането на супата" си мисля....ако не е задължително парите да са броени пред нотариуса...
- toti99
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|