начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Помощ!!! Имотна измама!!!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ!!! Имотна измама!!!

Мнениеот kokili » 17 Ное 2010, 04:44

Какво мога да направя??? Помощ... Имотна измама.......
Докато съм отсъствал от страната, човек когото аз познавам- с някакво си пълномощно което е нотариално заверено е прехвърлил имотите ми на майка си на името и след няколко месеца ги е продал на трето лице.
В самото пълномощно, което ми показаха има несъотвествие в данните ми, който е записал- НОМЕР на личната ми карта не съответства с този който е написан на пълномощното , защото личната ми карта бе сменена една или две седмици преди датата на което е правено пълномощното. На пълномощното е записан номера на старата ми лична карта, която ми взеха в денят при издаване на новата лична карта.
Това може да се докаже в МВР -паспортна служба.
Тука това за мене е имотна измама.

Въпроса ми е : Мога ли да си възвърна имотите по някакъв начин?
И как да процедирам при такъв случай?

Ще съм Ви безкрайно благодарен, ако някой може да ме насочи и покаже правилния път за действане.
kokili
Нов потребител

Re: Помощ!!! Имотна измама!!!

Мнениеот utinonabuti » 17 Ное 2010, 07:13

Ще си върнете имота,но трябва да заведете дело срещу последния собственик !
utinonabuti
Младши потребител

Мнениеот kokili » 19 Ное 2010, 00:47

Търся сериозен адвокат който да ми помогне за да заведа дело и да си взема имотите обратно.
kokili
Нов потребител

Мнениеот kokili » 19 Ное 2010, 01:05

Макар пълномощното да е нотариално заверено, след като данните на упълномощителят не отговарят на това, каквито са в действителност в денят на издаване на пълномощното то се води за невалидно?.....така аз мисля.
Данните на личната ми карта-/номера/ е различен. Също така и датата на издаване от МВР и валидността на личната ми карта не отговарят на това което съм притежавал в денят на издаване на това пълномощно.
Упълномощителя е написал данните на старата ми лична карта в това пълномощно, което е предоставил при продажба на имота ми.

Как да процедирам в този случай и какво мога да направя?
Моля дайте ми съвети и напътствия.
kokili
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2010, 01:49

Класика в жанра! Просто класика, обаче до момента няма нито един компетентен понесъл товара на бремето от проявения интерес на бай Стамат. Сега с достъпът им до НБД има надежда за светлина в тунела.

Въпреки, че има риск да се включи всеки лумпен и да даде предположение за сексуалния ми живот, няма как да не ви кажа, че единственото разумно нещо е да се свържете с адвокат. Делата с идентичен предмет се печелят - въпрос на бързина и доказване.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kokili » 19 Ное 2010, 03:53

Поли благодаря ти все пак.
Да...... ще наема адвокат...... Да разбирам ли ,че има светлина в тунела и мога да си възварна загубеното?
Какви са ми шансовете?
Не съм много добре запознат с БГ законите и такива случаи...затова искам ако е възможно подробности по въпроса ми.
kokili
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2010, 04:15

:) За мен - прилично големи и реални ( стига изложеното да отговаря на истината) и не говоря от теоретичен опит. Въпрос на доказване, вече ви го написах. При тези факти, макар и оскъдни( на мен повече не ми е нужно, ако на някой не стига- пишете им)- аз смятам, че имате реален шанс да си възвърнете имота. Отделно, в такива казуси, сезирам и бай Стамат( последния не връща имота, само повдига обвинение... да не ви занимавам, с детайлите, но твърде често няма да изпитате и човешко облегчение от резултата " използване на неистински документ"...).

Същината е да не се пилеете по форумите, така щото тук ще прочетете всичко, ала никой няма да прогласи недействителност на сделката, няма да отмени НА, ерго- няма да се радвате на последиците от това ( връщане на имота в патримониума ви). А времето си тече и определено не работи във ваша полза( с едни срокове са свързани доста неща и след изтичането им, най-малкото, писмените доказателства, се унищожават, а се правят и възражения...) - имате вече две прехвърляния, не живеете в страната ни, и колкото по-малко "обструкции" има към момента на завеждане на исковете, толкоз по-малко трудности ще се срещнат в зала.

п.п. От мен- толкоз. Посях надеждата, а от вас се иска да направите следващата стъпка. Повече подробности- при адвокат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kokili » 19 Ное 2010, 04:43

Благодаря Поли :)
kokili
Нов потребител

Мнениеот rama » 19 Ное 2010, 09:53

Вие ли подписахте въпросното пълномощно?
rama
Потребител

Мнениеот kokili » 21 Ное 2010, 19:45

Не. Някой ме е подписал.
kokili
Нов потребител

Мнениеот mi_nedelchev » 25 Окт 2012, 00:47

А последният собственик, който се оказва, че е излъган ( въпреки, че при проверка за тежести всичко е ок с имота) какво трябва да направи за да си върне парите, платени за този имот? ..... Закупихме имот, който сме владяли доборосъвестно в продължение на 1 год и 6 мес , а заедно с предния собственик общо 4 год и 10 мес. Предният собственик е закупил имота от наследниците. 2 мес .преди изтичане на срока за давност се появява и друг наследник и подава искова молба, че иска да си получи наследството. И всъщност ние платихме 70 000 евро на предходния собственик, а в същото време ще ни вземат имота поради неправомерна продажба от страна на на част от наследниците ( в удостоверението за наследство не е споменат и третия наследник, който завежда исковата молба и съди нас като последен собственик). Има решение на окръжния съд, че ни се присъждат 2/6 и.ч. (действителното наследство на тези, които първи са продали имота). Останалите 4/6 от 70 000 евро "падат в канала " ли? Моля, ви посъвтвайте ни какво може да се направи в случая? Трябва да съдим този, който е продал на нас ли за да си върнем парите, а той тези които са му продали на него(2ма от наследниците)? Скоро ще стане така , че ще трябва да плащаме наем в/у тези 4/6 и.ч. или да ги купуваме, а ние нямаме пари, продадохме единственото си жилище за да купим този имот и не можем да продадем тези 2/6 и.ч. защото няма да има къде да живеем. Моля за съвет, тези от вас които са имали подобен казус в практиката си.
mi_nedelchev
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба