начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

идеални части

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

идеални части

Мнениеот toyoyo » 26 Сеп 2010, 23:00

Здравейте :D Бихте ли били любезни да ми разясните колко процента идеални части е нормално да има средно апартамент в 6 етажна кооперация с 18 апартамента :?:
toyoyo
Нов потребител

Re: идеални части

Мнениеот portokal » 26 Сеп 2010, 23:10

Ми средно делът в общите части при 18 апартамента винаги (а не само нормално) е 1/18, т.е. 5,(5)% на апартамент, без значение е броят на етажите. :D
Е, освен ако в блока няма и гаражи или магазини на други собственици. Номерът е, както виждаш, сборът от всички проценти да е сто. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот toyoyo » 26 Сеп 2010, 23:59

Благодаря за експресния и компетентен отговор :idea: ,но може да не съм задала правилно въпроса за това конкретизирам данните - ап. застроен на 55 кв.м., 1.60% ид.ч. от общите части и толкова ид. части от отстъпено право на строеж върху мястото общо от 1600 кв.м. Това е конкретния случай и за тези 1.60% ид.ч. става въпрос дали са нормални или са малко ?
toyoyo
Нов потребител

Мнениеот portokal » 27 Сеп 2010, 00:01

Зависи само от това, какви са другите апартаменти. Ако те са по-големи и съответно по-скъпи - нормално е.
Съотношението на дяловете в общите части зависи от съотношението на цените на обектите.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба