- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Закупуване на жилище на "зелено"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Закупуване на жилище на "зелено"
Казусът е малко труден. Собственикът на парцела предоставя на строителна фирма "Адена 2 ЕООД да застрои многофамилна жилищна сграда(супрерфиция) при определени срокове, като при неизпълнение се дължи неустойка. Ако строителят забави изпълнението по договора съгласно линейания график, а то е налице- всичко построено до момента става собственост на собственика на парцела. Двамата(строителят и собственика) сключват договори с трети лица за продажба на жилища на зелено, които са обвързани с договора за суперфиция. До този момент е построен само първия етаж, а трябва да бъде завършена сградата. Около 12 семейства са изгоряли с парите си, включително и мои близки. Какво да правя? Това, което установих е че лицето, което се представя за управител на строителната фирма Иван Виденов - не е бил такъв към момента на подписване на договора за суперфиция и този с третите лица(унищожаема сделка), като също има нотариално заверена декларация, в която твърди, че е управител на "Адена 2" ЕООД (наказателна отговорност за измама). Има наложен запор на дяловия капитал на строителната фирма и няма смисъл да се води гражданско дело.Откривам също, че квитанцията срещу, която са взети огромна сума пари не е осчетоводена - няма ордер, предполагам, че не са платени и данъци върху тези пари.Ще се радвам някой да ми даде съвет.
Благодаря Ви предварително.
Благодаря Ви предварително.
- albena_ai
- Младши потребител
Re: Закупуване на жилище на "зелено"
Първо вашите близки трябва да решат какво искат.Да си върнат парите?Да се накаже управителят на ЕООД ?Да се доизгради сградата?Колкото до мненението Ви , че сделката е унищожаема , аз не съм съгласен.Вижте си особеностите в търговското представителство , за действията на лице без представителна власт-чл.301 ТЗ.Изобщо моя съвет е с всички документи да се посети адвокат , който след като ги проучи внимателно да Ви даде съвет какво да предприемете , в зависимост от желанието на хората.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Те искат да си върнат парите, защото към този момент цената на този апартамент е необосновано висока.
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:Те искат да си върнат парите, защото към този момент цената на този апартамент е необосновано висока.
В такъв случай според мен не им остава нищо друго освен да развалят сделката със строителя и да искат връщане на платената цена.Хубаво е да се проучи имущественото състояние на дружеството , ако по случайност последното притежава някакво имущство да бъде запорирано/възбранено своевременно като обезпечение на исковете , тъй като доколкото предполагам притежавайки изрядни документи и допуснатото огромно закъснение от продавача , развалянето на сделката и осъждането на ответника да върне парите , няма да е толкова тежко , то реалното събиране на парите след това ще е изключително трудно.Не проявявайте самодейност , а ангажирайте адвокат.Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Проблемът е че няма никакво имущество на името на строителната фирма и съответно на управиеля. Към този момент е наложен запор на дяловия капитал от 5 000 лв. от частен съдия изпълнител.Как може да се прекрати сделката - само по съдебен път, тъй като има за предмет недвижим имот или чрез нотариална покана? Вие какво мислите?
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:Проблемът е че няма никакво имущество на името на строителната фирма и съответно на управиеля. Към този момент е наложен запор на дяловия капитал от 5 000 лв. от частен съдия изпълнител.Как може да се прекрати сделката - само по съдебен път, тъй като има за предмет недвижим имот или чрез нотариална покана? Вие какво мислите?
Само предварителен договор ли имат подписан или им е прехвърлено идеално част от правото на строеж с нот.акт?Във всички случаи обаче ще трябва да се мине през съдебен процес..Дори ако е подписан само предварителен договор , който ще се развали с нот.покана , за да предприемете принудително изпълнение за връщане на цената(предполага доброволно фирмата няма да Ви върне парите) ще Ви трябва ИЛ.Тук възможностите са две или направо съдебен процес или да пробвате чрез заповедното производство по 410 ГПК(в последния случай обаче за да е допустимо производството цената не трябва да надвишава 25 000 хил.лева).Така че 99 % ще се мине през съдебно дело.Сигурни ли сте , че няма никакво имущество , най-малкото дружеството притежава вещно право на строеж върху парцела , който ще строи.Някакви строителни машини може да има.Ако няма наистина остават малко възможности.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Има сключен договор между собственика на парцела и строителя за построяване на сградата - суперфиция - срокове и неустойки. След това собственика на парцела и строителя сключват предварителен договор за покупко продажба на недвижим имот в груб строеж по чл. 19, ал. 3 от ЗЗД. Двата договора са писмени и нямат нотариална заверка. Ще се радвам, ако имате имейл да ви ги изпратя и да ги погледнете
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:Има сключен договор между собственика на парцела и строителя за построяване на сградата - суперфиция - срокове и неустойки. След това собственика на парцела и строителя сключват предварителен договор за покупко продажба на недвижим имот в груб строеж по чл. 19, ал. 3 от ЗЗД. Двата договора са писмени и нямат нотариална заверка. Ще се радвам, ако имате имейл да ви ги изпратя и да ги погледнете
Съжалявам но не мисля , че ще има полза и да ги видя.Мисля че се ориентирахте в казуса.Сега е нужно да действате.Съветвам Ви да се обърнете към колега адвокат.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Искам да ви благодаря за консултацията. Сега наистина се ориентирах в казуса с ваша помощ. Пожелавам ви приятен и ползотворен ден.
- albena_ai
- Младши потребител
Колега РЕВОЛЮШЪН,вижте документите,напишете исковата молба,пратете я на и-меил и готово!!!А-а-а.как не се сещате?
- usra_ovcova
- Потребител
albena_ai написа:Искам да ви благодаря за консултацията. Сега наистина се ориентирах в казуса с ваша помощ. Пожелавам ви приятен и ползотворен ден.
За нищо , искрено Ви пожелавам още един път успешно развитие на казуса за близките Ви.
- REVOLUTION
- Активен потребител
usra_ovcova написа:Колега РЕВОЛЮШЪН,вижте документите,напишете исковата молба,пратете я на и-меил и готово!!!А-а-а.как не се сещате?
Колежке това е сложен юридически труд и предполагам, че вашия колега ще иска хонорар за това. Аз лично съм му много благодарна за насоките. Ще се радвам, ако някой мисли по-различно да ми пише.
Пожелавам ви приятен ден.
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:usra_ovcova написа:Колега РЕВОЛЮШЪН,вижте документите,напишете исковата молба,пратете я на и-меил и готово!!!А-а-а.как не се сещате?
Колежке това е сложен юридически труд и предполагам, че вашия колега ще иска хонорар за това. Аз лично съм му много благодарна за насоките. Ще се радвам, ако някой мисли по-различно да ми пише.
Действително може да има и друго мнение,но трябва да се разиграе между адвокати и вече тогава ще трябват документите,та да е близко до реалността.
Жалко за хората/измамените/.
И аз се натъквам на подобни проблеми и това,което виждам не е в полза на измамените...
- usra_ovcova
- Потребител
Искам да ви попитам вие дали сте адвокат и дали искате да ви изпратя на имейла документие, за да ги прегледате и да си кажете мнението?
- albena_ai
- Младши потребител
много ти благодаря. Изпратих ти файловете на имейла и се надявам, че няма да злоупотребиш с личните данни. Ще се радвам, ако имаш свободно време да напишеш твоето становище по казуса.
- albena_ai
- Младши потребител
може да не е днес,ама ще има !
- usra_ovcova
- Потребител
Благодаря ти още веднъж. Проблемът е че файловете са сканирани и са в pdf формат. Не успях да ги превърна в word-овски, за което се извинявам, но нямам такава програма.
- albena_ai
- Младши потребител
albena_ai написа:usra_ovcova написа:Колега РЕВОЛЮШЪН,вижте документите,напишете исковата молба,пратете я на и-меил и готово!!!А-а-а.как не се сещате?
Вчера е преглеждан Вашия случай.Има няколко начина/направлвния/ на водене на случая.Някой да иде на прием в офиса,все пак да се чуят предложенията и да се вземе решение кое-какъде.
Пишете ми на адрес usra_ovcova@abv.bg да Ви дам подробности.
- usra_ovcova
- Потребител
usra_ovcova написа:albena_ai написа:usra_ovcova написа:Колега РЕВОЛЮШЪН,вижте документите,напишете исковата молба,пратете я на и-меил и готово!!!А-а-а.как не се сещате?
Вчера е преглеждан Вашия случай.Има няколко начина/направлвния/ на водене на случая.Някой да иде на прием в офиса,все пак да се чуят предложенията и да се вземе решение кое-какъде.
Пишете ми на адрес usra_ovcova@abv.bg да Ви дам подробности.
Usra , ще съм благодарен да споделиш , разбира се в най-общи линии направленията за водене на случая!
- REVOLUTION
- Активен потребител
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|