начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жилище

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жилище

Мнениеот raymon » 20 Юни 2013, 10:22

Здравейте.Искам да разкажа нещо и след това да чуя вашето мнение.Преди около 2 месеца потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жилище.Имам един оглед с тях на апартамент,който тогава не ми беше по джоба.Преди самия оглед,агента ме накара да подпиша документ на една пейка пред входа,че ме е водила на адреса/да го покажела на шефовете си-нейни думи/Отделно от това поеха ангажимент да продадат стария ми апартамент за по-висока сума от която бях съгласен да продавам.И до там....Нито те ме търсиха,нито аз тях.Мина време и собствениците на апартамента в който ме бяха завели,се свързаха с мен.Видели са обява,че търся подобен като тяхния.Едва когато отидох на адреса видях,че съм го оглеждал тоя имот.Поговорих си със тях,разбрах,че апартамента е бил ипотекиран/което агенцията "забрави"да ми каже/.Направих им оферта /естествено по-ниска от дадената в агенцията /и те я приеха.Мина известно време и получих на пощата си писмо/едно/,че дължа около 2000 лева на посредника.Отговорих им,че имат грешка и всичко приключи/така си мислех/.Говорих с нотариуса,който изповяда продажбата и той ми каза,че съм си в правото.Подадоха иск,направих възражение,но те не спряха.Сега са написали,че са ми пращали множество писма,добавили са ''договор" в който има мой подпис,но подписа от другата страна е на лице което не познавам и не съм разговарял.Пишат,че и сина ми е воден на тоя адрес.Освен това за мен няма екземпляр от т.нар.договор.Когато правих възражение на първия иск,те са прочели писаното от мен там и сега го използват .Сега не смея да пусна отговор....Въпросите ми са :Наложително ли е да търся адвокат/сам родител съм със син студент-парите за хонорара биха отишли за друго/.Какво следва,ако не потърся адвокатски услуги и напиша отговор в срок.Мога ли да направя нещо като контра иск-че са ме заблудили при подписването,че не са продали старият ми апартамент,за пропуска за ипотеката и т.н.Ще ви бъда безкрайно благодарен,ако ми отговорите.
raymon
Младши потребител

Re: Питанка?

Мнениеот n6391 » 20 Юни 2013, 10:44

Зависи какъв договор сте подписали - т. е. какви задължения е поела всяка от страните. Отговор може да подадете и сам, но не ви съветвам. И насрещен иск може да водите, но в зависимост от клаузите по договора. Обърнете се към адвокат, защото ако пропуснете някои неща в отговора, то по-нататък няма да може да поправите пропуските.
n6391
Потребител

Мнениеот raymon » 22 Юни 2013, 23:53

За мен/тогава/това не беше договор.Беше си документ,че агента да покаже,че върши някаква работа.Ако беше ми споменала,че е договор със сигурност нямаше да разпиша.А и кой разписва договори на пейка пред вход около 16 след обяд през януари?Не казвам,че нямам вина,че не разпитах по-подробно под какво слагам подписа си ,но съм сигурен,че думата "договор" не беше спомената.Знам,че нямат шанс да вземат парите,но ме притесняват детайлите.Да не сбъркам или забравя нещо и после да се хванат за буквата.И в тоя ред,щом като мислите,че няма да мина без адвокат,може ли да ми препоръчате някой в Добрич.
raymon
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Юни 2013, 10:00

raymon написа:Знам,че нямат шанс да вземат парите

Тотална грешка, тотална. Един ден ще го установите, при това скоро, след като имате дело.
Търсете адв. Желева ( зад сградата на съда в Добрич).

п.п. да допълня, че ще настане буря в чаша вода - посоченото лице не съм аз, но бих гарантирала за нея.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот raymon » 24 Юни 2013, 09:20

A бурята върху моята глава ли ще се изсипе?Почнах да се плаша вече......Адвокат Желева ще я потърся,но ако ми дадете малко име или друг ориентир/там са много адвокатите/ ще ми е по-лесно
raymon
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Юни 2013, 10:26

Да, прав сте- не съм била коректна, но ще поправя: адв. Искра Желева.
0888785087, бул. "25-ти септември" 56, вх. Б, ап. 1 ( ще се повторя, но това е блок зад сградата на съда)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 24 Юни 2013, 11:44

С подобни теми все едно виждам дежа-вю. :( Крайно време е юристите да се спретнем и да пуснем една жалба в КЗП срещу нелоялните "посредници" при продажба на недвижими имоти.

Raymon, това е изнудване от тяхна страна. Напълно противоречащо е на всякакъв морал, но имат документите и водят дела, за да осъдят хората да им плащат хонорари за неща, които не са свършили.
Съветвам ви възможно най-бързо да си намерите адвокат и да съставите адекватен отговор на исковата им молба. Не си правете упражнения сама, защото времето работи във ваша вреда и всичко пропуснато сега, влече лавина от последствия по-късно (вкл. и финансови тежести).
Успех от мен и да пишете как е протекло всичко.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот raymon » 24 Юни 2013, 14:39

Не знам дали не е късно за смяна вече.Намерих адвокат Желева,но не Искра,а Добринка.Дано не е грешка,че не изчаках за точните координати.Предадох и иска и утре ще се видим да изясним нещата/ако разбира се ,тя се навие да защитава./
raymon
Младши потребител

Мнениеот raymon » 24 Юни 2013, 15:15

И още нещо като информация.Преди малко говорих с предишната собственичка,за да и кажа,че може да я извикам като свидетел и тя ми сервира,че и към нея са предявили иск и тя и съпруга и решили да платят.Била подписала с посредника някакъв договор/отново в един екземпляр,само за агенцията/ за продажбата на имота,който нямал никакъв срок за изпълнение.По нейни думи,дори и чрез друга агенция да е продаден апартамента им,те дължат комисиона!!!!!!!!!
raymon
Младши потребител

Re: потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жи

Мнениеот borovinka » 02 Юли 2013, 10:13

raymon написа:И още нещо като информация.Преди малко говорих с предишната собственичка,за да и кажа,че може да я извикам като свидетел и тя ми сервира,че и към нея са предявили иск и тя и съпруга и решили да платят.Била подписала с посредника някакъв договор/отново в един екземпляр,само за агенцията/ за продажбата на имота,който нямал никакъв срок за изпълнение.По нейни думи,дори и чрез друга агенция да е продаден апартамента им,те дължат комисиона!!!!!!!!!

Никак не се учудвам на това, което пишете. Нагледала съм се на всякакви идиотщини и е напълно възможно да е точно така, както казвате.
Борете се, доколкото можете и ви стигат силите.

Като гражданин мисля, че е време да сезираме КЗК и КЗП за нелоялни практики на посредническите агенции.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 02 Юли 2013, 11:16

Първо,относно въпросите на питащата:Никой не подписва документ, който не е прочел. Дано колегата намери за какво да се "закачи".
Иначе за КЗП и КЗК съм абсолютно съгласна. Освен тлъстите комисионни за нищо,а най-често и за огромна каша , която забъркват, създават лош имидж и на други. Например:Изчисляват такси и данъци така, че хората остават с убеждението, че нотариусът например е мошеник от класа, щото им е прибрал сума пари над тарифите. Само дето тези пари ги плащат на посредника предварително и нотариуса хабер си няма. След като за какво ли не има строги изисквания за образование и стаж, крайно време е да се регулира и този бранш и агенция да откриват само лица със съответното образование.Иначе и там се намират свестни хора, но покрай останалите не могат да работят нормално.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот raymon » 05 Юли 2013, 10:06

Може и да сте права за подписването на договор.Но........на мен ми казаха ,че това е документ с който да покаже на шефовете си,че ме е водила на адреса.Думите и бяха:Пиша ти името и ЕГН-то,че те водя на тоя адрес.Това е.Думата "договор"не беше спомената.Доколкото знам,договор се подписва поне в два екземпляра,и не на пейка пред входа в 16 часа през януари.Какво може да се прочете по това време?А и защо за мен не остана екземпляр.Бил съм само веднъж в офиса им, но там нищо не се подписа.Човека,подписал за другата страна ,изобщо не го знам кой е.
raymon
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 05 Юли 2013, 21:45

Няма забрана договор да се подпише на пейка или при определени температури. Просто всичко , под което слагате подписа си , следва да прочетете внимателно. Този Ваш аргумент съдът няма да приеме.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот raymon » 06 Юли 2013, 18:13

Разбирам,но думичката "договор" аз не я чух от посредника.Чух,че е документ да види началника и какво прави през работното си време.Нали,ако беше споменала "договор",щях да попитам и за моя екземпляр.Сигурен съм на 100%,че тя не каза това........Както и да е.Ще отида на дело.Там каквото стане.Така или иначе после аз ще предявя иск срещу тях.И след като сте запознати с техния иск,ако можете да помогнете,как да формулирам контраиска,ще съм ви благодарен.
raymon
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 07 Юли 2013, 10:00

:roll: Едни имат проблеми щото не знаят, други, защото си мислят че знаят.
Ако вие не ползвате адвокат по това дело вероятно ще ви осъдят. Но вие си знаете.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот raymon » 08 Юли 2013, 17:30

Добре,г-н Неутрален.Аз от кои съм?Да не би да казвате,че ако наема адвокат,със сигурност ще ме оневинят?......И ако си бяхте направили труда да прочетете по-нагоре,може би,щяхте да отбележете факта,че съм потърсил и намерил/което е по-важно/адвокат.Добре ще е първо да се смели цялата информация и после да се взема думата.Нищо лично.Поздрави от Добрич :wink:
raymon
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 08 Юли 2013, 19:13

:D Нищо лично. Просто чета, това което сте написали, как ще отидете на делото. После ще заведете "контраиск" и т.н. При това положение трудно е да преценя дали знаете или си мислите че знаете. Всеки иска да му кажат това, което иска да чуе. :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 08 Юли 2013, 20:48

Явно има предвид насрещен иск.Той пък съвсем не е шега работа и не е сигурно дали съдът изобщо ще го допусне. Много ме съмнява двете продажби да са обвързани в един договор.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот raymon » 13 Юли 2013, 16:11

Аз,че не съм на ти с правото ,то си е ясно.Иначе не бих писал тук.Питам за неща,които съм ги прочел по форумите и сравнявам,доколкото може,с моя случай.Не знам дали правилно съм го написал,но имах в предвид аз да заведа после някакво дело срещу тях:че са ме измамили или подобно........Въпрос към "Изгрева" :D :Кои са двете продажби,обвързани с един договор?
raymon
Младши потребител

Мнениеот dikobraz » 13 Юли 2013, 22:36

Може би пропускам нещо, но прочетох два пъти темата и не видях дали в крайна сметка имате копие от договора.
Вече сте се свързали с адвокат доколкото разбирам, заедно с него изискайте документа според който им дължите някаква сума.
И тогава ще се изясни кой на кого и какво дължи.

Това е мнение, не е препоръка.
dikobraz
Потребител

Следваща

Назад към Покупко-продажба