начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Къща построена на границата

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Къща построена на границата

Мнениеот tedy8567 » 09 Авг 2024, 03:03

Здравейте,нов съм във форума и се извинявам ако темата не е на правилното място.
Предстои ми покупка на къща, която е построена на границата. Брокерите ми казват, че нямат удостоверение за търпимост и нямало да има проблем със съседите ,защото било заварено положение.
Въпроса ми е брокерите лъжат ли ме и има ли смисъл да я купувам?
Не съм сигурен дали е общински имота или са си го купили.
tedy8567
Нов потребител

Re: Къща построена на границата

Мнениеот guest1 » 09 Авг 2024, 08:44

Здравейте.
Не приемайте всичко за 100% истина, особено когато е казано устно. За брокера сте просто поредния клиент.
Някой неща може да устатоните и сам. Ако стената на имотната граница е "калкан" (без врати, прозорци, балкони и прочие) - значи е било предвидено "свързано застрояване". И преди строителството е имало съгласие от тогавашния собственик на съседния имот.
Относно собствеността на имога. Влезте на страницата на КАИС и потърсете имота по адрес - област, община, населено място, улица, номер... В повечето случаи пише каква собственост е. Рядкост са еднофамилни сгради (къщи) върху общинска частна собственост с отстъпено право на строеж. Ако там пише "няма данни" - ще трябва да отидете в Общината, служба Кадастър.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Къща построена на границата

Мнениеот teogeo » 09 Авг 2024, 20:07

tedy8567 написа:Здравейте,нов съм във форума и се извинявам ако темата не е на правилното място.
Предстои ми покупка на къща, която е построена на границата. Брокерите ми казват, че нямат удостоверение за търпимост и нямало да има проблем със съседите ,защото било заварено положение.
Въпроса ми е брокерите лъжат ли ме и има ли смисъл да я купувам?
Не съм сигурен дали е общински имота или са си го купили.

Здравейте, обърнете се към колега, който да провери документите за имота + задължително оглед на място.
Брокерът Ви е излъгал.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба