начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жилище

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Клиенти на АНИ, плащайте си за услугите

Мнениеот petarsl » 21 Мар 2014, 10:06

Крайно време е купувачите, продавачите, наемателите и т.н. на имоти да разберат, че посредническите фирми не се хранят от въздух. За съществуването на АНИ има много разходи. Как ще съществуват ако Вие (се опитвате да) ги заобикаляте :roll:. Случайно сте се свързали с продавача :lol: :lol: :lol: - ако всички "случайно" се свържат няма да има АНИ - как тогава ще стане Вашата работа :?:
Подписали сте документ, че който и да е до 4-то коляно не може да заобикаля АНИ - ами спазете си обещанието, Вие сте обещавали не аз.
В ЗЗД е казано, че всичко договорено което не противоречи на закона е ЗАКОН - ами спазете ЗАКОНА :!:
Ако за Вашия труд не Ви заплатят, Вие няма ли да заведете дело :?:
Хората като Вас казват - ами те само ми показаха имота, какво толкова :?:
Ами то и адвокатите само си отварят устата - какво толкова - дайте и на адвокатите да не плащаме :lol: :lol:
И за да Ви спестя въпроса - да, аз съм представител на АНИ (Агенция Недвижими Имоти).
И да - стадо без черни овци няма - въпроса е къде е, и кой/коя е "черната овца" :roll: :roll: :roll:
petarsl
Младши потребител

Re: Потърсих услугите на посредническа фирма за да закупя жи

Мнениеот borovinka » 21 Мар 2014, 11:29

Клиенти на АНИ, плащайте за услугите само ако имате договор и ако в него изрично сте поискали да се запише, че АНИ носи отговорност в случай, че ви предостави имот, с чиято покупко-продажба после имате проблеми от какъвто и да било характер, включително, но не само евикция, претенции от трети лица и т.н. Натресете една сериозна неустойка за неспазване на срок за подписване на окончателен договор и винаги изисквайте регистрационния документ на ани-то за събиране и боравене с личните ви данни.

Ако горните неща ги нямате, не са ви дали екземпляр от договор за вас, увъртат и не ви дават възможност да прочетете за какво ще трябва да се подпишете - просто не подписвайте нищо и ги пратете да пият една студена вода. Апартаментът вече така или иначе ще сте го видели. Говорете директно със собствениците му. "Договори", "Протоколи за оглед за пред шефа на АНИ-то" и др. подобни просто не подписвайте. Тази клика трябва да се научи, че има правила и те трябва да се спазват. Най-страшното е да подведеш доверието на хора, които разчитат на теб, а накрая най-нагло и пари да им поискаш.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот barakuda » 21 Мар 2014, 20:12

Интересна теза. Типично за адвокат, от тези, дето злобно мразят ФНИ-тата, като че ли са им изяли десерта. А аз бих попитал има ли адвокат, дето сключва договор да отговаря пред клиента при евикция, тежести и тинтири-минтири. Защото не съм видял нито един такъв случай.
barakuda
Потребител

Re: Клиенти на АНИ, плащайте си за услугите

Мнениеот raymon » 30 Мар 2014, 20:21

от petarsl:"Подписали сте документ, че който и да е до 4-то коляно не може да заобикаля АНИ - ами спазете си обещанието, Вие сте обещавали не аз"........Нещо май ти е трудно четенето!!!!!!!!!Или осмислянето ти е трудно.....Изрично подчертах,че тоя ДОГОВОР го видях за пръв път в деня на делото,т.е почти 6 месеца по-късно.И ти ли така си прекарваш клиентите?????????
raymon
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 31 Мар 2014, 12:40

barakuda написа:А аз бих попитал има ли адвокат, дето сключва договор да отговаря пред клиента при евикция, тежести и тинтири-минтири. Защото не съм видял нито един такъв случай.

Има, да - адвокатите си имат колегия и отговарят по жалби от клиенти за нелоялно поведение или направо нанесени вреди. Има дисциплинарни производства и ако адвокатът си позволи да води така работата, че накрая да евинцират клиента му от имота, който си е купил, клиентът може да се ожали и адвокатът да отнесе едно сериозно дисциплинарно наказание, да не говорим, че и глоба ще плати.

Адвокатът, освен това, има задължителна застраховка професионална отговорност точно заради такива случаи.

Брокерът - ентусиаст какво има? Отговорност ли носи някаква пред някого или...?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 02 Апр 2014, 11:29

Raymon, личните съобщения са ви дезактивирани. Включете ги.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 03 Апр 2014, 14:46

Не, не са включени ;)
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот raymon » 05 Апр 2014, 05:25

Не мога да ги включа :( Явно пропускам нещо.Ако не е проблем,имейла ми е raicho68@gmail.com
raymon
Младши потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба