начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Неясна собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неясна собственост

Мнениеот anajo » 23 Авг 2013, 23:27

Здравейте искам да купя апартамент но първо искам да проверя собствеността. Предлага ми го адвокат но в него в момента живеят цигани.
Къде мога да проверя кой е действителния собственик и дали не е на общината и да си изясня ситуацията защото изглежда съмнителна.
Благодаря предварително
anajo
Нов потребител

Re: Неясна собственост

Мнениеот eurolinker » 24 Авг 2013, 16:41

Можете да проверите (местата са няколко), но съветът ми е да наемете адвокат и да му възложите проверката.
Защо? Защото той може да прецени по-добре от вас фактите, които при проверката ще установите. Вие със сигурност може да проверявате, както е сигурно и че щом не сте юрист, трудно ще се ориентирате кое какво означава, как/дали да се действа, към кого да се обърнете и т.н.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Авг 2013, 16:49

Горе -долу как стои въпросът с достъп до имота. Като ключове-влизане вътре.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот anajo » 24 Авг 2013, 19:06

За ключове и достъп не знам.
Щом мога сама...-Къде се проверява ,ако може чрез интернет услуга.
Притеснява ме и че циганката е бременна също :) , тоест сигурно ще ги изгоня трудно.
anajo
Нов потребител

Мнениеот Melly » 24 Авг 2013, 21:43

Който каквото САМ си направи, никой друг не може да му го стори.
anajo написа:За ключове и достъп не знам.
Щом мога сама...- Къде се проверява ,ако може чрез интернет услуга.
..............

Не им обръщайте внимание, безпредметно се кахърят за чужди неволи.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот borovinka » 27 Авг 2013, 14:32

Melly написа:Който каквото САМ си направи, никой друг не може да му го стори.
Щом мога сама...- Къде се проверява ,ако може чрез интернет услуга.
..............

Не им обръщайте внимание, безпредметно се кахърят за чужди неволи.

Aбсолютно! :mrgreen: То и един руски лекар-полярен изследовател сам се оперирал от апендисит и без упойка, но единици са такива случаи в правния ни мир. Да не кажа, че жив такъв екземпляр още не съм срещала.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 27 Авг 2013, 14:48

www.icadastre.bg Тук можете да проверите нещо, но дали ще е правото на собственост...не се знае.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 27 Авг 2013, 14:50

n_ikito написа:http://www.icadastre.bg Тук можете да проверите нещо, но дали ще е правото на собственост...не се знае.

Ще провери - ама ако се бръкне да си направи регистрация за отдалечен достъп и си захрани сметката с едни парички... ама що да го прави - тя може и сама, при това БЕЗПЛАТНО - с информация от нета.

Отделно, за да ровичка в електронния кадастър, трябва да знае идентификатор на имота или ЕГН на собственик (а второто не го знае със сигурност). По-скоро ще се оплете като пате в кълчища, отколкото да се ориентира от съвета ви.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот latinka » 27 Авг 2013, 15:13

anajo написа:Re: Неясна собственост
от anajo » 24 Авг 2013 06:06 pm
Притеснява ме и че циганката е бременна също , тоест сигурно ще ги изгоня трудно.

Да, има една такава програмка за преглед на собственост и определяне термина на циганката.

Това, което Ви казваме с последните няколко поста, за да няма никакво съмнение, е: АДВОКАТ. (различен от този, който Ви предлага имота)
latinka
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 27 Авг 2013, 15:26

latinka написа:
Да, има една такава програмка за преглед на собственост и определяне термина на циганката.

Йее! А дали гледа виртуално на кафе тази програмка и прави ли фън-шуй хороскоп, че и на мен ми трябва. :mrgreen: :mrgreen:

Притеснява ме и че циганката е бременна също :) , тоест сигурно ще ги изгоня трудно.

За изгонването не знам със сигурност, но винаги може да пробвате със силови мерки - зависи само дали вашата рода е с по-голямо числено превъзходство или родата на циганката.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот Melly » 27 Авг 2013, 15:30

latinka написа:
anajo написа:Re: Неясна собственост
от anajo » 24 Авг 2013 06:06 pm
Притеснява ме и че циганката е бременна също , тоест сигурно ще ги изгоня трудно.

Това, което Ви казваме с последните няколко поста, за да няма никакво съмнение, е: АДВОКАТ. (различен от този, който Ви предлага имота)

При всички вЪпросители се наблюдава явлението "поддържане на лоша хигиена на ушните канали".
Колега, дано този пък да попада в изключенията. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот latinka » 27 Авг 2013, 15:53

забелязвам и други отклонения :?
latinka
Младши потребител

Мнениеот Melly » 27 Авг 2013, 16:24

latinka написа:забелязвам и други отклонения :?

които оформят клиничната картина на самоделците - "Всичко мога, всичко знам (ако не, ще питам), аз Вълшебник съм голям". :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Авг 2013, 18:10

Ето така се движи всъщност оборота при юристите.

Едни правят постъпки, други ги съветват и трети съдят.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот latinka » 27 Авг 2013, 23:09

Иван, никой не съди и никой не е дошъл с лошо :-) съжалявам, изпуснах се малко, реших да разведря, няма повече...
latinka
Младши потребител

Мнениеот pigsvil » 06 Яну 2014, 11:33

Здравейте, проблемът ми е следния
няколко месеца преди да почине съпругът ми е закупил имот става дума за
2008 година (имахме си си проблеми и известно време не живеехме заедно затова и не знаех)
преди шест месеца открих нотариуса който е извършил сделката и се оказа че имотът не е вписан.
Доколкото разбрах съдията е отказал вписването поради проблем със скицата.
Отказаха да ми дадат документите по сделката и обещаха да оправят проблема и се почна едно мотане
и никакъв резултат до сега. Въпросът ми е - към кого да се обърна за да се оправят нещата и да получа нотариалния акт
pigsvil
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 20 Яну 2014, 12:07

pigsvil написа:Здравейте, проблемът ми е следния
няколко месеца преди да почине съпругът ми е закупил имот става дума за
2008 година (имахме си си проблеми и известно време не живеехме заедно затова и не знаех)
преди шест месеца открих нотариуса който е извършил сделката и се оказа че имотът не е вписан.
Доколкото разбрах съдията е отказал вписването поради проблем със скицата.
Отказаха да ми дадат документите по сделката и обещаха да оправят проблема и се почна едно мотане
и никакъв резултат до сега. Въпросът ми е - към кого да се обърна за да се оправят нещата и да получа нотариалния акт

Към адвокат - Ваш, нает от вас, който ще разгледа всички документи заедно с вас и ще направи нужните справки при нотариуса и в АВ.
Работата намирисва и на дело за доказване на придобиването на имота, така че се подгответе и финансово.
Вие кога точно разбрахте за сделката от 2008 г.?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 20 Яну 2014, 13:30

Аз не знам от къде ги намирате тези адвокати, дето ще си дадат зор да отидат до АВ за да правят справки и не вярвам някой да го направи за под 50-60 лв. и то с много тюхкане, затова си направете справките сами, след това извадете нот. актове и чак отгава ги занесете на адвокат.
Иначе цигани се вадят по два начина, бързо производство и по убеждение, но апартамента си го ремонтирате вие и някак си нещата губят смисъл. Да не говорим, че цигани не се нанасят да живеят на читаво място.

При втория случай е уместно да се отиде в общината или кадастъра издали скицата и да се види за какво става дума, както и накрая да ви насочат към адвокат с който работят, така става най-лесно, макар и по-скъпо. В никакъв случай не действайте сами, особено в общината.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба