- Дата и час: 22 Ное 2024, 06:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неясна собственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Неясна собственост
Здравейте искам да купя апартамент но първо искам да проверя собствеността. Предлага ми го адвокат но в него в момента живеят цигани.
Къде мога да проверя кой е действителния собственик и дали не е на общината и да си изясня ситуацията защото изглежда съмнителна.
Благодаря предварително
Къде мога да проверя кой е действителния собственик и дали не е на общината и да си изясня ситуацията защото изглежда съмнителна.
Благодаря предварително
- anajo
- Нов потребител
Re: Неясна собственост
Можете да проверите (местата са няколко), но съветът ми е да наемете адвокат и да му възложите проверката.
Защо? Защото той може да прецени по-добре от вас фактите, които при проверката ще установите. Вие със сигурност може да проверявате, както е сигурно и че щом не сте юрист, трудно ще се ориентирате кое какво означава, как/дали да се действа, към кого да се обърнете и т.н.
Защо? Защото той може да прецени по-добре от вас фактите, които при проверката ще установите. Вие със сигурност може да проверявате, както е сигурно и че щом не сте юрист, трудно ще се ориентирате кое какво означава, как/дали да се действа, към кого да се обърнете и т.н.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Горе -долу как стои въпросът с достъп до имота. Като ключове-влизане вътре.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
За ключове и достъп не знам.
Щом мога сама...-Къде се проверява ,ако може чрез интернет услуга.
Притеснява ме и че циганката е бременна също , тоест сигурно ще ги изгоня трудно.
Притеснява ме и че циганката е бременна също , тоест сигурно ще ги изгоня трудно.
- anajo
- Нов потребител
Който каквото САМ си направи, никой друг не може да му го стори.
Не им обръщайте внимание, безпредметно се кахърят за чужди неволи.
anajo написа:За ключове и достъп не знам.
Щом мога сама...- Къде се проверява ,ако може чрез интернет услуга.
..............
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:Който каквото САМ си направи, никой друг не може да му го стори.anajo написа:За ключове и достъп не знам.
Щом мога сама...- Къде се проверява ,ако може чрез интернет услуга.
..............
Aбсолютно! То и един руски лекар-полярен изследовател сам се оперирал от апендисит и без упойка, но единици са такива случаи в правния ни мир. Да не кажа, че жив такъв екземпляр още не съм срещала.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
www.icadastre.bg Тук можете да проверите нещо, но дали ще е правото на собственост...не се знае.
- n_ikito
- Активен потребител
n_ikito написа:http://www.icadastre.bg Тук можете да проверите нещо, но дали ще е правото на собственост...не се знае.
Ще провери - ама ако се бръкне да си направи регистрация за отдалечен достъп и си захрани сметката с едни парички... ама що да го прави - тя може и сама, при това БЕЗПЛАТНО - с информация от нета.
Отделно, за да ровичка в електронния кадастър, трябва да знае идентификатор на имота или ЕГН на собственик (а второто не го знае със сигурност). По-скоро ще се оплете като пате в кълчища, отколкото да се ориентира от съвета ви.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
anajo написа:Re: Неясна собственост
от anajo » 24 Авг 2013 06:06 pm
Да, има една такава програмка за преглед на собственост и определяне термина на циганката.
Това, което Ви казваме с последните няколко поста, за да няма никакво съмнение, е: АДВОКАТ. (различен от този, който Ви предлага имота)
- latinka
- Младши потребител
latinka написа:
Да, има една такава програмка за преглед на собственост и определяне термина на циганката.
Йее! А дали гледа виртуално на кафе тази програмка и прави ли фън-шуй хороскоп, че и на мен ми трябва.
anajo написа:За ключове и достъп не знам.
За изгонването не знам със сигурност, но винаги може да пробвате със силови мерки - зависи само дали вашата рода е с по-голямо числено превъзходство или родата на циганката.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
latinka написа:anajo написа:Re: Неясна собственост
от anajo » 24 Авг 2013 06:06 pm
Това, което Ви казваме с последните няколко поста, за да няма никакво съмнение, е: АДВОКАТ. (различен от този, който Ви предлага имота)
При всички вЪпросители се наблюдава явлението "поддържане на лоша хигиена на ушните канали".
Колега, дано този пък да попада в изключенията.
-
забелязвам и други отклонения
- latinka
- Младши потребител
latinka написа:забелязвам и други отклонения
които оформят клиничната картина на самоделците - "Всичко мога, всичко знам (ако не, ще питам), аз Вълшебник съм голям".
-
Ето така се движи всъщност оборота при юристите.
Едни правят постъпки, други ги съветват и трети съдят.
Едни правят постъпки, други ги съветват и трети съдят.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Иван, никой не съди и никой не е дошъл с лошо съжалявам, изпуснах се малко, реших да разведря, няма повече...
- latinka
- Младши потребител
Здравейте, проблемът ми е следния
няколко месеца преди да почине съпругът ми е закупил имот става дума за
2008 година (имахме си си проблеми и известно време не живеехме заедно затова и не знаех)
преди шест месеца открих нотариуса който е извършил сделката и се оказа че имотът не е вписан.
Доколкото разбрах съдията е отказал вписването поради проблем със скицата.
Отказаха да ми дадат документите по сделката и обещаха да оправят проблема и се почна едно мотане
и никакъв резултат до сега. Въпросът ми е - към кого да се обърна за да се оправят нещата и да получа нотариалния акт
2008 година (имахме си си проблеми и известно време не живеехме заедно затова и не знаех)
преди шест месеца открих нотариуса който е извършил сделката и се оказа че имотът не е вписан.
Отказаха да ми дадат документите по сделката и обещаха да оправят проблема и се почна едно мотане
и никакъв резултат до сега. Въпросът ми е - към кого да се обърна за да се оправят нещата и да получа нотариалния акт
- pigsvil
- Нов потребител
pigsvil написа:Здравейте, проблемът ми е следния
Към адвокат - Ваш, нает от вас, който ще разгледа всички документи заедно с вас и ще направи нужните справки при нотариуса и в АВ.
Работата намирисва и на дело за доказване на придобиването на имота, така че се подгответе и финансово.
Вие кога точно разбрахте за сделката от 2008 г.?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Аз не знам от къде ги намирате тези адвокати, дето ще си дадат зор да отидат до АВ за да правят справки и не вярвам някой да го направи за под 50-60 лв. и то с много тюхкане, затова си направете справките сами, след това извадете нот. актове и чак отгава ги занесете на адвокат.
Иначе цигани се вадят по два начина, бързо производство и по убеждение, но апартамента си го ремонтирате вие и някак си нещата губят смисъл. Да не говорим, че цигани не се нанасят да живеят на читаво място.
При втория случай е уместно да се отиде в общината или кадастъра издали скицата и да се види за какво става дума, както и накрая да ви насочат към адвокат с който работят, така става най-лесно, макар и по-скъпо. В никакъв случай не действайте сами, особено в общината.
Иначе цигани се вадят по два начина, бързо производство и по убеждение, но апартамента си го ремонтирате вие и някак си нещата губят смисъл. Да не говорим, че цигани не се нанасят да живеят на читаво място.
При втория случай е уместно да се отиде в общината или кадастъра издали скицата и да се види за какво става дума, както и накрая да ви насочат към адвокат с който работят, така става най-лесно, макар и по-скъпо. В никакъв случай не действайте сами, особено в общината.
- ivanov_p
- Активен потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|