начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Търся адвокат

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Търся адвокат

Мнениеот law-m » 10 Мар 2011, 02:49

poli_g, забрави единствено да споменеш, че предложеният от човека хонорар ще бъде получен от адвоката "при благоприятно развитие на делото", т.е. хонорар ще има при условие на евентуалност. А дали ще бъде спечелено, каква част от претенцията ще уважи съда... Освен това не е ясно дали човекът е изложил всички факти, защото изобщо няма да се учудя, ако има подводни камъни. Но дори да приемем, че човекът има право на твърдяната от него неустойка (за която на мен не ми стана ясно върху коя сума се изчислява, а само процентното й изражение), как може един адвокат да гарантира спечелване на делото. Мога да дам само един пример от преди две седмици - по едно мое дело СРС не се съобрази със задължително за него на основание чл. 278, ал. 3 ГПК определение на ВКС, с което му се казва, че предявеният иск е допустим и го задължават да разгледа делото. Само да спомена, че от обжалването на определението на СРС (за недопустимост на иска) до постановяването на определение на ВКС минаха скромните две години, като частна касационна жалба трябваше да отговаря на условията за допустимост по чл. 280 ГПК. Та при нашата цветуща съдебна система как може един адвокат да гарантира на клиента си, че ще му спечели делото, та дори да изглежда, че всичко е в кърпа вързано. Да не говорим, че адвокатското възнаграждение не може да се обуславя от успешния край на делото, поне не и минималния размер на хонорара, както е определен в наредбата.

Но съм съгласен с недовлните от адвокатите, че първите няколко коментара във форума, писани от адвокати, са меко казано груби. Можеха без злостни коментари да кажат, че предложените условия за заплащане са неуместни, да не кажа - противоречащи на нормативната уредба.
Пожелавам успех на човека, дано си намери добър адвокат, да спечели делото и най-вече, ако се стигне до принудително изпълнение, да успее да си събере присъдената сума.
law-m
Младши потребител

Мнениеот littlehorn » 10 Мар 2011, 13:57

Ами аз пиша доста по-смислено...поне не се заяждам с някакъв човек който е тук за съвсем различни неща :/

Вие на къде вървите извинете,като се заяждате с момчето което е написало "че не иска критики а някакво решаване на въпроса му" :/
Аз нещо смислено от вас не видях...само подигравателни безмислици,при това неуместни :?

Ето вижте law-m какъв хубав коментар е написал ....
Я възпитан адвокат!(бях се отчаяла вече :roll: )
littlehorn
Младши потребител

Мнениеот soundbrake » 21 Мар 2011, 15:16

Благодаря на всички които писаха градивно тук и/или на пощата
намерих това което търся :D
По преценка на модераторите темата може да бъде заключена.
soundbrake
Нов потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба