начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Дайте съвет за забава при строителство на жилищна кооперация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дайте съвет за забава при строителство на жилищна кооперация

Мнениеот grin4o » 24 Мар 2010, 22:30

Искам съвет, закупих жилище през 08.2007г. с ипотечен кредит, като преди това подписах предварителен договор със строителната фирма, в който е определен срок за вземане на акт 16 октомври 2007г. Няма конкретно уговорена неустойка или обезпечение за забава, а клауза, че всички възникнали спорове между страните се уреждат чрез преговори, а ако не- чрез съда. Искам да уточня, че това е в предварителния договор, понеже блока имаше акт 14 и след прехвърлянето на паричните средства имам нотариален акт с учледена ипотека. От април 2008г. се нанесох, като ток и вода бяха от фирмата, промишлен, но съм си плащал сметките, които те изчисляваха. Дали мога да получа обезпечение за забава, тъй като едва април-май 2010г. ще имаме акт 16 . Бях чел, че ако не е уговорена точна сума за неустойка, то тя се определя от средно месечния наем за района и се приспада от нея всички дни, в които температурата е била под 0 градуса. Дали ще имам успех при едно бъдещо съдебно дело или водене на преговори със строителя??? Благодаря предварително!
grin4o
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба