Здравейте!
Имам нужда от съвет.Проблемът ми е следния:
Баща ми иска да купи апартамент,който да остане за мен.Проблемът е,че той има втори брак и син от него.Аз съм омъжена и сега не можем да решим,как да купим апартамента,за да го опазим от съпружеска съсобственост.,т.е.Вариант 1 - директно на мое име,но става съсобственост или Вариант 2 - на негово име и да ми направи дарение.Но доколкото четох,дарение може да се отмени или оспори,нещо което ми се струва доста възможно.Също така имам още едно питане - при учредяване на право на ползване,то за кого се отнася-само за този,на когото е учредено или и за законовата му половинка.Честно казано аз съм за вариант 1,но баща ми има според мен неоснователни страхове.Мен ме страх пък от вариант 2.И още един въпрос-практически възможна ли е покупката на негово име и дарение още в същия ден?Или колко е максимално най-късия срок м/у двете.
Надявам се да не съм ви объркала много и предварително благодаря за мненията.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 03:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за съвет
Можете да направите сделка с фирма (или трето лице) - тоест - на името на Ваша фирма (трето лице).
Дарението се оспорва поне до 1/4 от сделката.
Покупката на името на фирма (трето лице) е най-приемливо. После може да се направи ликвидация на фирмата (прехвърляне от трето лице) и плавно преминаване на собствеността.
Друг билярд е - бащата на фирма, фирмата на Вас, с дарение. Фирмата умира след дарението, прави й се ликвидация.
Или бащата на трето лице с продажба, третото лице - на Вас с дарение.
За да избегнете данъците след Нова година (не се знае дали ще е след 7 януари) можете да предлагате като цена някаква заместима стока.
Дарението се оспорва поне до 1/4 от сделката.
Покупката на името на фирма (трето лице) е най-приемливо. После може да се направи ликвидация на фирмата (прехвърляне от трето лице) и плавно преминаване на собствеността.
Друг билярд е - бащата на фирма, фирмата на Вас, с дарение. Фирмата умира след дарението, прави й се ликвидация.
Или бащата на трето лице с продажба, третото лице - на Вас с дарение.
За да избегнете данъците след Нова година (не се знае дали ще е след 7 януари) можете да предлагате като цена някаква заместима стока.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|