начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Договор за наем чрез пълномощник - има ли нещо гнило?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за наем чрез пълномощник - има ли нещо гнило?

Мнениеот ilianapet » 18 Ное 2009, 10:47

Пускам тук темата, понеже не видях подфорум за наеми.
Харесали сме апартамент, даден под наем, но чрез пълномощник.
Собственикът - в чужбина.
Нотариалният акт на собственика - пратен по мейл, т.е. още не съм видяла оригинал, но едва ли ще видя, щом е пълномощник.
Пълномощното е за представляване пред държавни институции, за дан. оценки, за взимане на документи и т.н. - никъде не споменава за отдаване под наем.
Данните на пълномощника - пак пратени по емаил - ЕГН„ л.к. без адрес и без сканирана лична карта.
Агенция на НИ хем има, ама хем няма - пълномощника е от агенцията и на него дължа комисионата и с него се преговаря....Плащам комисиона.
Имам ли основание да се притеснявам? Нещо не ми харесва, но може и да си въобразявам. Какво да направя, освен да поискам лична карта, оригинал пълномощно.... и то такова за под наем...?
Договора е стандартен, един наем и една предплата...+ комисион.
ilianapet
Нов потребител

Re: Договор за наем чрез пълномощник - има ли нещо гнило?

Мнениеот sunrise » 18 Ное 2009, 11:02

Щом в пълномощното не е вписано да сключва договори за наем, следователно няма право да подписва такива.
Най-добре се консултирайте с адвокат. Нещо ме съмнява ,че собственикът е сключил договор за управление на имота, а те са решили да изкарат някой лев.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ilianapet » 18 Ное 2009, 11:13

Договор за управление казваш - възможно е, но то не пречи той да го управлява като го дава под наем, стига да е описано в пълномощното. :roll:
ilianapet
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 18 Ное 2009, 11:18

ilianapet написа:Договор за управление казваш - възможно е, но то не пречи той да го управлява като го дава под наем, стига да е описано в пълномощното. :roll:

Именно, но в пълномощното таково нещо явно няма.
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба