начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Съсобствен имот - ипотека - не можем да се поделим?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобствен имот - ипотека - не можем да се поделим?

Мнениеот minnelli » 31 Юли 2008, 15:47

Здравейте, според мен казуса е много сложен и ми предстои среща с адвокат, но това ще стане след 1 седмица и затова задавам въпроса си и тук. С приятеля ми купихме заедно /с ипотечен кредит/ жилище. Ипотекарен длъжник е той , но по нотариален акт двамата сме съсобственици. В момента искаме да се разделим - моето предложение е аз да остана собственик, като той ми прехвърли неговия дял и ипотеката и му изплатя внесените до момента от него пари по ипотеката. Той е съгласен на този вариант, но при условие, че му платя двойно по-голяма сума от внесената от него до момента, с довода, че в момента цената на жилището доста се е повишила в сравнение с преди 2 години. Има ли право да ме изнудва по този начин? Благодаря
minnelli
Нов потребител

Мнениеот amateur » 31 Юли 2008, 16:42

В случая не става въпрос дали има право или не, поради което считам въпроса или за некоректно зададен или за такъв, който не е от правно естество. А колкото до това дали Ви изнудва - не, не Ви изнудва - всичко е въпрос на договаряне.
А Вие нямате ли усещане, подобно на неговото, че имотите, сякаш, не са на същите цени като преди 2 години. Помислете дали самата Вие бихте се съгласила на условията, които предлагате на бившия си приятел. :?
amateur
Младши потребител

Имам отговор

Мнениеот bebitor » 31 Юли 2008, 18:01

Това не е никакво изнудване, а предложение за сделка. Ако не се разберете, отивате на съдебна делба.
Стига Ви толкова...Хайде, чао!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот DrazniteL » 01 Авг 2008, 13:34

---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:34, променена общо 1 път
DrazniteL
Потребител

Мнениеот punisher » 01 Авг 2008, 14:07

А защо сега се сещате да се консултирате с адвокат,а не преди 2г.-преди да вземате кредит и да купувате заедно жилище.
Сега е много по-сложно,отколкото ако бяхте направили нужното тогава.
Един съвет -не придобивайте собственост заедно с друг човек,особено ако сте и "лично"близки,че после почва изнудването,което макар и да не е престъплението-изнудване,е дори по-лошо от него.Това важи и в пълна сила,ако има и брак.
punisher
Потребител

Назад към Ипотека