- Дата и час: 22 Ное 2024, 09:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
данък за МПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
данък за МПС
През 2010г си закупих чрез договор за покупко-продайба лек автомобил,които в указания 14-дневен срок регистрирах в КАТ-София област,тук като постоянния ми адрес по лична карта е в провинцията.През 2012г станах собственик на недвижим имот,апартамент в София.Настоящия ми адрес е в град Софя,предстои издаването ми на лична карта по постоянен адрес,Софя.Имам следния вапрос - Трябва ли да отрегистрирам колата си от стария ми адрес и да обявя МПСТ-то в даначно подразделение на Софя по общината,в която йивея в момента?.Уточнявам,че нямам даначни задалйения.Задалйителна ли е пререгистрацията на автомобила ми в КАТ-Софя?Как да постъпя?
- georgi_ivanov
- Младши потребител
Re: данък за МПС
След промяна на имената, в срок до 30 дни лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на нова лична карта.
Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. лице, което не подаде заявление за подмяна на българските си лични документи в срок до 30 дни при промяна в имената, единния граждански номер, пола, гражданството, постоянния адрес или при настъпили съществени и трайни изменения на образа.
След промяна на постоянния адрес, в срок до 30 дни лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на нова лична карта.
Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. лице, което не подаде заявление за подмяна на българските си лични документи в срок до 30 дни при промяна в имената, единния граждански номер, пола, гражданството, постоянния адрес или при настъпили съществени и трайни изменения на образа.
При промяна на постоянния адрес от едно населено място в друго населено място, в срок до 30 дни от издаване на новия документ лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на ново свидетелство за управление на моторно превозно средство.
Не е задължителна подмяната на паспорта при смяна на постоянен адрес.
Тъй като колата е "имот", ще трябва да я регистрирате на новия адрес, за да й бъдат начислявани съответните за общината данъци. Несправедливо е колат да тъпче софийския асфалт, а данъка МПС да влиза в касата на община Самоков примерно...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: данък за МПС
Няма законово задължение да се декларира автомобила на новия постоянен адрес, при условие, че когато е придобит е деклариран в общината, в която е бил съответния постоянен адрес на собственика. Същото е и за пререгистрация в друг сектор "Пътна полиция". Така че ако в общината на новия постоянен адрес е по-висок данъка, нека да пият една студена вода от камерата на хладилника.
- thebeast
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|