начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Относно пенсионните Дружества-въпрос?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно пенсионните Дружества-въпрос?

Мнениеот klondajk » 05 Ное 2008, 11:38

henh
За пенсионните Дружества-въпрос?
Здравейте, имам един въпрос и мисля, че хора като Вас-професионалисти могат да ми отговорят за което предварително благодаря.

Майка ми е на 49 г. Работеше в завод, който го ликвидираха. Т.е. заводите се сляха и тя вече работи към друга фирма. Преди е имала договор за допълнително пенсионно осигуряване със съответното дружество, но сега след като завода е ликвидиран договорът с пенсионното дружество е прекратен. Може ли и на кое основание тя да си потърси парите? Казали са и че само при навършване на определене възраст може. Но ако има начин моля да ми посочите как да си вземе парите, след като вече е прекратен договора и с пенсионното дружество?

Благодаря и спорен ден желая! ;)
klondajk
Младши потребител

Re: Относно пенсионните Дружества-въпрос?

Мнениеот chima » 06 Ное 2008, 10:51

Здравейте,
Зависи за какво доптлнително пенсионно осигуряване става въпрос - ако е доброволно - няма проблем да си изтегли парите, но ако става въпрос за допълнително задължително - т.е. за втора пенсия - не може да ги изтекли преди да има право на пенсия. Освен това договорът с пенсионното дружество ,особено във втория случай , не може да се прекрати само защото си е сменила работодателя. Така че прегледайте отново нещата - прочетете договора и ще си изясните въпросите
chima
Потребител

Назад към Данъчно право