начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Самоосигуряващ се

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Самоосигуряващ се

Мнениеот bazil » 19 Сеп 2008, 14:56

Здравейте. Аз съм управител на ООД, но се самоосигурявам като практикуващ свободна професия. Моля кажете ми дали това е възможно защото мненията на счетоводителите до които си допитах се оказаха доста противоречиви и не знам на кой да вярвам. Половината ми казаха че мога да се осигурявам така, а другата половина че не мога.......... Confused
bazil
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 19 Сеп 2008, 16:40

Не разбрах точно какво имате предвид да се осигурявате...
Разгледайте ПИСМО ИЗХ. № 24-28-264 ОТ 25.05.2006 Г. НА НАП ОТНОСНО: ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ОСИГУРЯВАНЕ НА ЛИЦЕ, КОЕТО Е ЕДНОВРЕМЕННО ЕДНОЛИЧЕН ТЪРГОВЕЦ И СОБСТВЕНИК НА ЕООД
Абсолютно същата ситуация е и при вас. Единствената разлика от 2006-та година е, че подавате ОКд-5 в НАП (декларацията за самоосигуряване) като посочвате всички основания за получаване на доход - упражняване на свободна професия + личен труд като съдружник, разбира се, ако в ООД-то не получавате доходи като управител
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право