- Дата и час: 22 Ное 2024, 09:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НАП давност
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
НАП давност
Моля някой да ми помогне при следния казус.Исках да разбера какви са ми задълженията към НАП и подадох молба да проверя.Когато беше готова ми излязоха три изпълнителни листа обединени в един от 2004г. двата са за административни глоби от съда и единия за съдебни разноски.Въпросът ми е има ли давност и ако въпросният съдия изпълнител е предприемал някакви действия по тези изпълнителни дела в справката само първото ли излиза или последното заведено,и как мога да проверя?
- vladi8344
- Нов потребител
Re: НАП давност
Зависи къде се води изпълнението.
Има един термин "перемпция" или "перемция", или с две думи при неизвършване на изпълнителни действия при условие, че е изминал срок 2 години - чисто, делото трябва да се прекрати служебно, още един термин - "ех Lege" или автоматично се отрязва връзката със съдия-изпълнителя, колкото и да е неприятно.
Просто се счита, че изпълнителят не е насочван или командван през този срок, което се превежда като беззаинтересованост от страна на НАП, в частност.
Обаче има пък друг срок, който не е автоматичен - трябва да минат 5 години общо чисто, за да се изобщо приключи сагата.
Има един термин "перемпция" или "перемция", или с две думи при неизвършване на изпълнителни действия при условие, че е изминал срок 2 години - чисто, делото трябва да се прекрати служебно, още един термин - "ех Lege" или автоматично се отрязва връзката със съдия-изпълнителя, колкото и да е неприятно.
Просто се счита, че изпълнителят не е насочван или командван през този срок, което се превежда като беззаинтересованост от страна на НАП, в частност.
Обаче има пък друг срок, който не е автоматичен - трябва да минат 5 години общо чисто, за да се изобщо приключи сагата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Как мога да проверя дали е имало движение през годините защото става въпрос за 9 години,а и да Ви кажа чесно не си спомням някога да съм получавал нещо от съдия изпълнител в извлечението е посочено номера на изпълнителното дело и че е от 2004г а името на въпросния съдия изпълнител не намирам никъде.
- vladi8344
- Нов потребител
Здравей,
И аз се сблъсках с 2 изпълнителни дела от 2006-та. В НАП ми казаха, че когато е образувано изпълнително дело, не може да се изчистят по давност тези задължения и че трябва задължително да ги платя. Това и направих... Също така имаше задължение от 2001-ва за патент и за него не беше образувано изпълнително дело, там успях по 10-годишна давност да ми го опростят и трбяваше да подам молбата в края на декември 2011.
И аз се сблъсках с 2 изпълнителни дела от 2006-та. В НАП ми казаха, че когато е образувано изпълнително дело, не може да се изчистят по давност тези задължения и че трябва задължително да ги платя. Това и направих... Също така имаше задължение от 2001-ва за патент и за него не беше образувано изпълнително дело, там успях по 10-годишна давност да ми го опростят и трбяваше да подам молбата в края на декември 2011.
"Nothing in the world can take the place of
persistence. Talent will not: Nothing is more
common than unrewarded talent. Education
alone will not: The world is full of educated
failures. Persistence alone is omnipotent."
Calvin Coolidge
persistence. Talent will not: Nothing is more
common than unrewarded talent. Education
alone will not: The world is full of educated
failures. Persistence alone is omnipotent."
Calvin Coolidge
-
polaris - Младши потребител
ivan_lawyer написа:Има един термин "перемпция" или "перемция"
Няма перепмция за публични вземания, които се събират по реда на ДОПК
Има само давност (5-годишна).
Може да се провери в НАП какво е движението по делата.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Не знам за какви съдия изпълнители става въпрос, когато публичните задължения се събират по реда на ДОПК, а не по реда на ГПК, от публични изпълнители, а не от съдия изпълнители. Давността за публични задължения е уредена в ДОПК - чл. 171 и чл. 172.
- pashevak
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|