начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Регистрация на жилище като второ...

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на жилище като второ...

Мнениеот babi4ka » 14 Авг 2012, 10:51

Не можах да разбера дали успях да изпратя запитването си, ето защо моля да бъда извинена, ако го повтарям. Общо взето въпросът ми е: След като през 2008 г. закупих жилище и подадох декларация в Местни данъци и такси, община Русе и служителката там ми каза да го пиша като второ. На следващата година, обаче, синът ми отиде да живее там. и жилището се явява единствено за него. В момента аз живея в друго, което след смъртта на родителите ми - 2011 г. вече е моя собственост. Въпросното жилище е голямо и в центъра и като второ данъка му е изчислен на 210 лв. Мога ли да пусна нова декларация, в която да посоча, че жилището е единствено за сина ми? Моля, помогнете ми, за което ви благодаря предварително. :?:
babi4ka
Младши потребител

Re: Регистрация на жилище като второ...

Мнениеот thebeast » 06 Яну 2013, 10:59

Няма как един човек да има две основни жилища. Сина Ви може да живее в жилището сам, но не е собственик. Като искате, дарете му жилището с нотариално заверен договор (нотариален акт) и той да си го декларира като основно. Би следвало адреса на декларираното основно жилище да съвпада с настоящия адрес на декларатора-собственик.
thebeast
Потребител

Назад към Данъчно право