начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

регистрация по ЗДДС - адвокат

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация по ЗДДС - адвокат

Мнениеот plamen70bg » 25 Фев 2010, 11:31

В периода 2002 - 2005г съпругата ми и брат и построиха по стопански начин жилищна кооперация върху собствен терен.За 2005г. дела на всеки от нас / и моя вкл. произтичащ от СИО/ от продажбите на апартаменти надхвърля 50000 лв. Всички продажби на апартаменти сме декларирали съгласно ЗОДФЛ. При ревизия за доходи на физическо лице за периода 2004г. - 2009г. данъчните искат да ме регистрират по ДДС защото 2005г. съм надхвърлил оборота и е следвало да се регистрирам като физическо лице по ДДС и искат да ме обложат за всички продажби през целия период.
През целия този период работя като адвокат.
Въпросът ми е следният:
1. независима икономическа дейност, или дейност, осъществявана редовно или по занятие срещу възнаграждение ,ли е, декларираните от мен доходи от продажба на апартаменти, които доходи произтичат от режима на СИО. В ЗДДС липсва легална дефиниция на понятието „дейност, извършвана редовно или по занятие”

2. МОЛЯ ЗА СЪВЕТ И АКО НЯКОЙ ИМА ПРАКТИКА,/ПИСМА НА НАП, СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ ИЛИ ДРУГА СЛАМКА/ КАК ДА ИЗБЕГНА РЕГИСТРАЦИЯТА ПО ДДС ЗА 2005Г.
plamen70bg
Нов потребител

Назад към Данъчно право