начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

нарушавам условна

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нарушавам условна

Мнениеот ivelin_td » 30 Юли 2009, 15:16

Здравейте преди една година на 19 юни ме задаржаха с марихуана и ме осъдиха на 12 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 2000лв глоба за притежание на наркотици сега ме заловиха на 11юни пак с марихуана към 3грама но не я намериха в мен а на 2 метра от мен и не са ме задаржали в полицията и сега си чакам делото въпроста ми е има ли вероятност да не вляза в затвора след като съм нарушил условната ??? моля помогнете
ivelin_td
Младши потребител

Re: нарушавам условна

Мнениеот rts » 30 Юли 2009, 16:54

Наемете си адвокат и разкажете всичко на него. Положението Ви е сериозно - ако си признаете вината, най-вероятно ще Ви осъдят за новото пресъпление и ще трябва отделно да изтърпите и условната присъда.
Шансът Ви е да съборите обвинението и делото за новото престъпление да приключи с оправдателна присъда или въобще да не стигне до съда. Дали обаче това е възможно във вашия случай, ще Ви каже адвокатът Ви след като се запознае с обстоятелствата.
Дали сте нарушили условната присъда, зависи от това, дали ще бъде доказано новото обвинение, т.е., дали ще имате нова присъда. Т.е. - ако има нова присъда, ще влезете в затвора за изтърпяване както на условната присъда, така и на новата, ако няма нова присъда - условната присъда няма да бъде приведена в изпълнение и ще бъдете на свобода.
Тук, във форума Вашия случай не може да се реши, нито да Ви се помогне без риск да се пропусне нещо.
rts
Активен потребител

Мнениеот ivelin_td » 30 Юли 2009, 17:59

аз говорих с адвокат и той ми каза че може и тази присъда да ми остане и пробация за това новото но малко не му вярвам защото са ми казвали че е мошеник ?
ivelin_td
Младши потребител

Мнениеот rts » 31 Юли 2009, 10:25

Ако имате осъдителна присъда за новото престъпление, което е извършено в изпитателния срок на условната присъда няма как да не Ви приведат в изпълнение условната присъда, т.е. ще трябва ефективно да си изтърпите лишаването от свобода. Какво точно ще бъде наказанието за новото престъпление зависи от много обстоятелства - по принцип е възможно да минете за новото престъпление с пробация (при определени условия), но пак повтарям: условната ще бъде приведена в изпълнение, ако има осъждане за новото престъпление.
rts
Активен потребител

Мнениеот miriam » 31 Юли 2009, 11:13

че си за адвокат е сигурно , и гледай да не е некоя шматка, щото си цъфнал и вързал;
друго ми е чудно , като те осъдиха миналата година ти какво си помисли , че те оставят с условна за да можеш свободно да си пафкаш тревата?! или пък за да продължиш да си пласьор....? изобщо ми е много интересно какво се случва в главата на човек , когато знае че трябва много да се пази , но си кара ей така , на магия ако мине между капките....
Лежи ли ти се в затвора? сигурно не , а всъщност може би това е най хуБавото което може да ти се случи :ако ползваш да престанеш , ако продаваш да излезеш от схемата жив здрав и с две уши....
miriam
Потребител

Мнениеот andy70 » 31 Юли 2009, 11:56

Ако до изтичане на определения от съда изпитателен срок осъденият извърши друго умишлено престъпление от общ характер, за което, макар и след този срок, му бъде наложено наказание лишаване от свобода, той изтърпява и отложеното наказание. Така, че, братле, зарежи тревата, защото ще ти изпържи мозъка бавно и мъчително. А печалбата от пласирането й ще замине по адвокати.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот ivelin_td » 31 Юли 2009, 15:02

Благодаря ви много за коментарите до някаде ми изясниха неясните неща спрял сам се вече с тези лаина но късно моля се на ГОСПОД да ме оправи адвоката с пробация повечето ми познати ми казват че щом не са ме задаржали при залавянето ми в ареста и не са излезли още експертизите за наркотици няма да е толкова сериозно и ще бъда обвинен отново за притежание не за разпространение и то за лична употреба самоче не се знае 3 грама дали могат да са лична употреба адвоката също ми каза че е важно съставката THC дали е под нормата за леки наркотици тогава мога да се отарва но ако е над леки наркотици щяло да е по сложно та сега се моля за наи доброто в моя полза.
ivelin_td
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Юли 2009, 21:51

Това с превенцията определено не се получава. От опит ви го казвам, а вие само потвърждавате твърдението ми.
Изобщо не по темата, но има няколко състава в НК/ според мен/, за които не бива никакъв компромис да се допуска.
Еле пък търгашески истории от страна на бай Стамат от лявото крило... 8)

Ама НПК в този му вид помага... 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 31 Юли 2009, 23:32

И да не излиза много-много през юни младежа.

Човеко,
мен в казармата ме направиха човек - изтърпях си службата, прочетох през това време Монтен, учебниците от 11-ти клас, книги, поработих над себе си - издигнах се в йерархията на поделението, научих се да се бия, да пия, да пуша (тези неща ги правехме още в училище), но в казармата хоризонтът е друг. Ставаш мъж - по един или друг начин - сутрешни физзарядки, команда "Газ".

Не мога да Ви разбера с тази марихуана - изцяло западна измислица - сигурно от войните във Виетнам - да не ги е страх от битката рейнджърите.

Имам познат, който не може да си намери къщата вследствие на почти 10 годишна упорита работа над себе си с цигари марихуана.

Е, не те съветвам да влизаш в затвора - не е казарма - няма да станеш мъж сигурно, но все пак - замисли се.

И остави шефа (господ бог) - в момента е във ваканция човека (или животното - ние така или иначе не сме го виждали), ако нямаш майка, сестра, близка - поплачи на рамото на следователите - и те са хора - съветвам те да влезеш в тази актьорска роля.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот nikiboy » 02 Авг 2009, 11:39

А ако си пласьор, а не само консуматор - ти пожелавам приятна килийна гледка "тровячо на деца"!!!

Ако гороното не важи за тебе, се замисли - КАКЪВ ЖИВОТ ЩЕ ЖИВЕЯ СЛЕД 5-10 ГОДИНИ?
nikiboy
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 12 Авг 2009, 21:30

rts написа:Ако имате осъдителна присъда за новото престъпление, което е извършено в изпитателния срок на условната присъда няма как да не Ви приведат в изпълнение условната присъда, т.е. ще трябва ефективно да си изтърпите лишаването от свобода. Какво точно ще бъде наказанието за новото престъпление зависи от много обстоятелства - по принцип е възможно да минете за новото престъпление с пробация (при определени условия), но пак повтарям: условната ще бъде приведена в изпълнение, ако има осъждане за новото престъпление.

Ако новото наказание е пробация, условната не се изпълнява. Ще си лежи и нея само, ако отново е осъден на ЛОС. Което се надявам да стане, ако е пласьор.
Gabi1
Потребител

Назад към Наказателно право