начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

КОЛЕГИ ИМАМ СПЕШНО ЗАПИТВАНЕ!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КОЛЕГИ ИМАМ СПЕШНО ЗАПИТВАНЕ!

Мнениеот ivens » 30 Яну 2008, 19:54

Първо моля за извинение,че не съм много наясно с тази проблематика в детаели! И така на 25.10.2006 г. КАТ ми състави акт ,който не бе последван от наказателно постановление и до ден днешен и данъка си платих за МПС-то и там не ме чакаше нищо!Доколкото знам срока за издаване на Наказателно постановление е 6 месеца,които безвъзвратно е минал,значи Акта се погасява по давност,нали така?Или греша? Какво да направя? Да отида в КАТ и да им кажа давайте ми талона вземайте си акта? Какво ще ме посаветвате? Благодаря предварително за отделеното от вас време за отговор!
ivens
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 31 Яну 2008, 00:48

Няма проблем да Ви съставят Наказателно постановление със стара дата и да Ви го връчат сега- стига да са го извели със старата, нали така?
Талона Ви се взема и си карате с акта докато не Ви излезе НП и влезе в сила.Актът заменя талона до един месец, трябва да се "презаверява".Талонът ще Ви го върнат като платите глобата по постановлението- всъщност имате възможност да платите глобата по НП в едномесечен срок от влизането му в сила- дотогава Нак.постановление заменя талона.
Много голяма е вероятността като отидете да си вземете талона, да си Ви дадат нак.постановление с нормална / по-рано от 6 месеца преди нарушението/ дата.Искате си талона, колежката е права.
Е, от НП не можете да избягате,като решат да Ви го връчат, ако е вън от срок, ще обжалвате само на проц.основание.
В прилежащия ми КАТ е така- по 6-7 месеца се чака.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот tati_go » 03 Фев 2008, 23:14

НАП ми връчи НП 11 месеца и 7 дни след издаването му ?!?!?!
ПОЗНАЙТЕ КОГА Е СЪСТАВЕНО???
Актът ми беше за неспазен срок за подаване на документ??

Най-вероятно на гишето ще Ви чака НП съставено в срок до 6 месеца от съставения Ви акт.
Така, че искайте си само талона пък ....
До седем дена можете да обжалвате НП (от датата на връчването).
Аватар
tati_go
Потребител

Назад към Наказателно право